Een laadstation installeren

Bij aanschaf van een laadpaal heeft u de mogelijkheid om deze te laten plaatsen door een gecertificeerde Voltero installateur. Als alternatief kunt u het laadstation kopen en zelf de installatie regelen.

Installatie
Een laadpaal is een elektrische installatie waarbij met hoogspanning en stroom wordt gewerkt. Daarom raden we ten zeerste af om een installatie uit te voeren als u geen kennis heeft van het installatieproces. Installeer de laadoplossing alleen als u weet wat u doet! Om het laadstation te installeren, moeten er kabels worden getrokken en moeten er aanpassingen worden gedaan in het elektrische paneel.

Installeren in je eigen huis
Voordat u met de installatie begint, is het verstandig om een aantal belangrijke factoren in overweging te nemen. Ten eerste is het handig om te weten op hoeveel fasen uw voertuig kan laden. Een elektrisch voertuig kan op 1-fase of 3-fase laden.

Vervolgens is het belangrijk om te weten of uw elektrisch paneel een 1-fase of 3-fase aansluiting heeft. Dit is gerelateerd aan het maximale laadvermogen voor uw voertuig en bepaalt de volgende stappen van de installatie.

Daarna is het tijd om te beslissen waar je het laadstation wilt plaatsen. Als u de eigenaar bent van het onroerend goed, is het overal op uw eigendom toegestaan. Houd de afstand tussen het elektrische paneel en uw laadstation zo kort mogelijk.

Tot slot is het handig om te bedenken of je slimme functies op je laadpaal nodig hebt. We hebben verschillende laadstations met verschillende features.

Installeren bij uw bedrijf
Net als bij een residentiële installatie, is het belangrijk om een aantal belangrijke factoren in overweging te nemen. Wij raden aan om na te gaan of uw elektrisch paneel een 1-fase of 3-fase aansluiting heeft. Bedrijven hebben vaak 3-fase panelen.

Als je een 1-fase aansluiting hebt, raden we je aan om je elektrische paneel te upgraden om een sterker laadstation aan te kunnen, dat je voertuig sneller kan opladen.

Kies ten slotte een locatie voor het laadstation en houd de afstand tussen het laadstation en uw elektrische paneel zo kort mogelijk om geld en gedoe te besparen.

 

You can try some popular tags here:

Account

Account

Nog geen account?
Create an Account