EV-laadstations vergelijken

Heeft u een elektrische auto of bent u van plan er een aan te schaffen? De kans is groot dat je er al eens over hebt nagedacht om een laadpaal aan te schaffen. Maar wat voor laadpaal heb je nodig? Wallbox of laadstation? Lees verder om erachter te komen!

Criteria voor het vergelijken van laadstations
Het kiezen van het juiste laadstation hangt af van uw situatie. Bij het kopen van een laadstation zijn er verschillende zaken waar je op moet letten. We hebben de belangrijkste criteria voor u uitgelicht.

Aantal op te laden auto's
Het kiezen van de juiste laadoplossing hangt af van het aantal elektrische voertuigen dat u wilt opladen. Als je meerdere auto's wilt opladen, is het belangrijk dat de laadpaal een dubbel stopcontact heeft. Dit is erg handig als u met één laadpaal meerdere voertuigen tegelijk wilt opladen.

Plaatsing van de oplaadoplossing
Het is erg belangrijk om vooraf te kijken waar de meest geschikte plek is voor uw laadpaal. U moet de eigenaar zijn (of toestemming hebben van de eigenaar) van de grond om de laadoplossing te plaatsen. Het is dus niet mogelijk om deze op een openbare parkeerplaats te plaatsen.

U kunt kiezen tussen een laadstation of een wallbox. Een wallbox is handig als je een garage hebt, dan kunnen we de wallbox in of voor je garage plaatsen. Heb je geen garage, dan is een laadpaal een handige optie, want die kunnen we overal in de grond plaatsen. De kabels worden door ons netjes weggewerkt.

Aansluiting op uw elektriciteitsmeterkast
Tot slot is het belangrijk dat we deze kunnen aansluiten op uw meterkast. Bij de keuze is de kracht van de verbinding erg belangrijk. Dit heeft direct te maken met het vermogen van de laadoplossing.

Er zijn twee soorten aansluitingen, namelijk 1-fase en 3-fase. In woningen gebouwd voor 2011 komt vaak een 1-fase aansluiting voor. De 1-fase aansluiting is voldoende voor dagelijks gebruik van huishoudelijke apparaten. Als je een 1-fase aansluiting hebt, kan het zijn dat deze niet genoeg stroom levert om je auto op te laden. Helaas kunnen wij zelf een 1-fase meterkast niet ombouwen naar een 3-fase meterkast, daar heb je namelijk een zitplaats recht voor nodig, en alleen je energiemaatschappij heeft deze. Deze kunt u opvragen bij uw energiemaatschappij.

U heeft een 1-fase aansluiting en wilt/kan deze niet vervangen door een 3-fase meterkast, wat zijn de oplossingen? U kunt dan kiezen voor een laadpaal met een vermogen van 3,7 kW, of u kunt gebruik maken van een Dynamic Load Balancing module. Wilt u toch een laadpaal met meer vermogen, dan moet u uw meterkast laten uitbreiden, dit kunt u aanvragen bij uw energieleverancier.

Heeft u een woning die na 2011 is gebouwd? Dan heb je waarschijnlijk een 3-fase aansluiting. Deze aansluiting is geschikt voor een laadpaal met meer vermogen.

Het is verstandig om het vermogen van uw laadpaal af te stemmen op het vermogen van uw auto. Het is belangrijk dat het laadvermogen van het laadstation uw voertuig voldoende ondersteunt.

Bij het kiezen van een laadpaal is het belangrijk dat de elektrische aansluiting in uw meterkast geschikt is.

Het voordeel van vergelijken
Wanneer u op de hoogte bent van uw situatie, wordt het kiezen van een laadoplossing gemakkelijker. Je weet precies waar je op moet letten. Vervolgens kunt u op basis van de opgegeven criteria laadoplossingen vergelijken en uiteindelijk een gemakkelijke keuze maken.

Waarom Voltero ?
Voltero heeft de expertise in huis om (bijna) alle vragen over elektrisch rijden en laadpalen te beantwoorden. Bovendien vinden wij altijd een passende oplossing voor uw situatie. Ons assortiment wordt gepresenteerd in een overzicht, zodat u eenvoudig laadoplossingen kunt vergelijken en de beste optie kunt kiezen. Als je niet weet wat je moet kiezen, helpen we je graag verder.

Wil meer weten?
Als u dit heeft gelezen en nog steeds niet zeker weet welke laadoplossing voor u geschikt is, staan onze specialisten altijd klaar om uw vragen te beantwoorden en uw situatie te bekijken. U kunt ons bereiken op +31 (0) 40 209 23 23 of via e-mail op info@voltero.eu voltero.eu.

 

You can try some popular tags here:

Account

Account

Nog geen account?
Create an Account